KERAMIČNI OVALNI KROŽNIK. S PRAZNIČNIM VZORCEM, KI BO KRASIL VELIKONOČNO MIZO. KOT NALAŠČ ZA FINO PREKAJENO ŠUNKICO, DOMAČE NAREZANE DOBROTE, NEDELJSKO PEČENKO IN POMLADNO ZELENJAVO ALI PA SLADKE PREGEREHE. ZA VELIKONOČNI ZAJTRK ALI PRAZNIČNO KOSILO.

VSAK KROŽNIK JE MALO DRUGAČEN. UNIKATEN. IZDELAN JE POPOLNOMA ROČNO. OD OBLIKOVANJA GLINE KOT TUDI NANŠANJE BARVE S TEHNIKO SITOTISKA.

DIMENZIJA: 43cm (dolg) x 30cm (širok)

MATERIAL: glina, visoko žgana. Primeren za pomivalni stroj in mikrovalovno pečico.  Priporočamo pa ročno pranje (zaradi velikosti krožnika in posebne oblike)

Krožnik sta po našem navdihu izdelala Barba Štemberger Zupan in Niko Zupan, ustanovitelja zavoda V-oglje, ki deluje v vasi Voglje, v občini Šenčur na Gorenjskem.

Navdušena nad izzivom, da zgneteta velikonočni pladenj in nanj preneseta fin vzorec, ki se po navadi tiska na blago, sta se brez oklevanja odzvala našemu povabilu.
Glina in bombaž sta res naravna materiala, ampak vsak ima svoje posebnosti in zakonitosti, ki jih poznajo le izkušeni mojstri.
Barba in Niko sta testirala in pilila tehniko sitotiska do te mere, da je glina obdržala naš praznični vzorec v obliki, kot ga vidimo na naših tekstilnih izdelkih.
Naše tekstilije so tako dobile sopotnika, krasen unikaten krožnik, ki bo mizo še dodatno obogatil s svojo lepoto ter pripovedoval zgodbo.

Kdo sta Barba in Niko?
Barba Štemberger Zupan in Niko Zupan sta velika poznavalca svojega poklica. Raziskovalca in goreča učitelja za vse, ki se želijo učiti o tem naravnem materialu.
Izobraževala sta se doma, kot tudi v tujini. Vsako leto v domači vasi organizirata mednarodni simpozij keramike, kamor povabita domače in svetovno uveljavljene umetnike, keramičarje, lončarje, slikarje, kiparje, ki v 14 dneh razvijajo in izdelajo unikatne izdelke.

  • V košarici ni izdelkov.