Naš novi studio je zelo multi-kulti. Tu se šiva, tiska in fotografira naš hišni tekstil. Je ‘showroom’, kjer vam postrežemo kavo, ko se nam najavite in nas obiščete. Na teraco pultu se večino delovnih dni tiska s sitom in oblikuje hišni tekstil. Stoletna miza je za sestanke, na črnem rex-u Mitja, krajinski arhitekt, snuje brezčasne vrtove in krajine. V lepem vremenu srkava kavo zunaj na beli terasi v zelenem obilju. Spomladi s pogledom na več kot 600 narcis. Poleti v hladu oreha z okusom za vogalom studia nabranih rdečih gozdnih jagod. V jeseni med očarljivo barvitostjo divjosti trajnic in okrasnih trav. Pozimi z volneno odejo in vonjem nepozebnikov. Skozi velike steklene površine opazujeva spremenljivost in minljivost časa…

"Res obožujemo to našo samosvojo sodobno interpretacijo dolenjskega skednja."

Naš želiš obiskati? Prosimo, prej pokliči, da se dogovorimo za termin obiska!

041 342 630 (Saša)

“S svojimi lesenimi stenami je studio postal družinsko ustvarjalno gnezdo. Mesto na hrastovem podu si je seveda našla tudi naša mačka. Med tednom se popoldne tukaj hkrati pišejo domače naloge, s sitom na tekstil tiskajo grahaste kokoške in z debelim svinčnikom po papirju režejo poteze po krajinah. Zjutraj res ni gneče na cesti. Sosedje pa bi rekli, da luči velikokrat gorijo pozno v noč.” (revija H.O.M.E. februar 2019)

V ljudskem stavbarstvu je pogost križni motiv, motiv romba in diagonal kvadrata. Ne samo kot kontrukcijska in tesarska prvina… Tako se v naših koncih pogosto pojavljajo štirje krogi kot zračniki lesenih gospodarskih poslopij, svinjakov, kokošnjakov, skednjev, kašč in tudi kozolcev.” (Mitja Škrjanec, avtor arhitekture, oktober 2018)

Za devetimi vodami in devetimi gorami, natančneje v vasi Lobček pri Grosupljem, je nekoč stala domačija, ki sta jo Saša Drobnič Škrjanec in Mitja Škrjanec pred dobrim desetletjem preuredila v svoj novi družinski dom in hkrati prostor za njuno družinsko podjetje. Tam se šivajo sanje: kuhinjske krpe, pogrinjki, namizni tekači, predpasniki za otroke in odrasle, posteljnina, prevleke za blazine, nakupovalne torbe, nastajajo tudi leseni ležalniki iz bukovega lesa in bombažne ponjave …” (Nina Čakarić, MIČNA.SI, oktober 2020)

Pomembno je, da Saša in MItja živita in delata na Dolenjskem, med mehkimi griči, na nekdanji domačiji njegove babice. Kajti prav mikro okolje s svojimi zgodbami, ljudmi in tradicijo jima ponuja globok ocean navdihov. Negujeta zgodbe s poreklom in jih z brezčasno elegantno grafiko globalizirata. Izdelki si lahko najdejo svoje mesto v sodobno ali pa rustikalno opremljenem domu.” (Mateja Panter, DNEVNIK, december 2019)

“Njuna filozofija, ki prežema vsak kotiček v ustvarjalnem studiu Jagababa, se glasi: lokalno pred globalnim, kakovostno pred cenenim, naravno pred umetnim in izvirno pred kopiranjem. Od vsega začetka sta iskala in tudi našla nekaj našega, prepoznavnega, tudi malo navihanega in čarobnega.” (Petra Kancler, NAŠ DOM, avgust 2020)

Na trgu je preveč izdelkov »made in china« iz nekakovostnih materialov in brez grafične vsebine. Zato so nastale tudi njihove s sitom tiskane kuhinjske krpe in predpasniki ter ostali kosi hišnega tekstila vsak s svojo zgodbo.” (Aleksanda Zorko, DELO IN DOM, julij 2016)

"Pridi sem, kjer se vse naše zgodbe začnejo. Obišči nas in bodi dobrodošel!"

  • V košarici ni izdelkov.