DELAVNICA TA DOMAČE TESTENINE ZA ROJSTNI DAN

termin delavnice: PO DOGOVORU ZA SKUPINE DO 10 UDELEŽENCEV
lokacija: STUDIO JAGABABA, grosuplje

Kulinarična delavnica TA DOMAČE TESTENINE po meri za vas in krog vaših prijateljev

Kmalu praznujete rojstni dan, okroglo obletnico ali se preprosto veselite življenja z ljudmi, ki jih imate radi? Bi želeli svoje prijatelje namesto z rojstnodnevno zabavo s torto in svečami presenetiti z nepozabnim doživetjem? Povabite jih na aktivno druženje na delavnico ta domače testenine. Saša, avtorica slovenskih kuharskih knjig Jedi iz sklede in Ta domače testenine, vas bo vodila skozi ustvarjalnost in mojstrstvo izdelave odličnih domačih svežih testenin. Med lesenimi stenami našega studia bomo slišali veliko smeha in delili ustvarjalno energijo. Vašemu rojstnemu dnevu bomo nazdravili s hladno penino in sveže kuhanimi domačimi testeninami. Ne z mlačno penino in pogretimi makaroni kot lansko leto v tisti gostilni.

Največja prednost in vrednost doma narejenih testenin je, da sami izberemo kakovostno moko,testo umešamo z domačimi jajčki. Testenine obarvamo z naravnimi barvili, uporabimo svežo špinačo, domačo rdečo peso, korenček, bučo z vrta. Lahko jih tudi rahlo aromatiziramo s svežimi zelišči, kot so bazilika, origano, majaron. Za praznik ali pa kar tako jih olepotičimo s svežim cvetjem in nežnimi zelenimi lističi zelišč.

Kaj boste izvedeli na tej delavnici:
  • zakaj delati testenine v domači kuhinji
  • iz kakšne moke se delajo najboljše testenine
  • kako pobarvati testo samo z naravnimi barvili
  • kako testenine olepotičiti s svežim ali suhim cvetjem
  • kako oblikovati raviole
  • kako oblikovati torteline
  • kako izdelovati različne vrste kratkih testenin (špeclji, ušesca, fuži)
  • kako testenine shranjujemo
  • kako testenine pravilno skuhamo
  • kakšne omake pripravimo k določenim testeninam
  • kako kuhamo omake za testenine

Spoznali boste celoten postopek izdelovanja testenin. Od gnetenja, barvanja, oblikovanja. Vsak udeleženec zamesi svoje testo in naredi svoje testenine, ki jih odnese domov. Na delavnici bomo seveda tudi dve vrsti testenin skuhali, jih objemali s sveže kuhano omako in poskusili. Ker dobrega kosila ni brez sladice, vam Saša pripravi tudi sladko presenečenje.

Informativna cena 4-urne delavnice za do 10 udeležencev: 650 €
Dobra ideja za praznovanje z doživetjem, kajne? POŠLJI NAM POVPRAŠEVANJE
V ceno praznovanja s kulinarično delavnico je vključeno:
  • 500 g moke iz katere se delajo testenine (pšenična, durum, pirina, ajdova)
  • slovenska jajčka
  • naravna barvila in dodatki (mak, žafranika, pesa, špinača….)
  • 3 različni nadevi za torteline in raviole
  • izposoja Jagababa predpasnika
  • zloženka z osnovnimi recepti in navodili
  • vse sestavine za pripravo dveh različnih omak in degustacija narejenih testenin
  • kozarec penine s prigrizkom ob prihodu in sladico ob zaključku
  • 2x degustacijski krožnik na delavnici izdelanih testenin z vinsko spremljavo
  • predpriprava in izvedba delavnice, ves material in sestavine za delavnico,
  • veliko smeha, delovne vneme
  • najlepše, najboljše in najbolj srčkane testenine, kar ste jih do sedaj naredili
  • 10% popust ob nakupu Jagababa hišnega tekstila
V studiu imamo na zalogi tudi našo kuharsko knjigo TA DOMAČE TESTENINE po ceni 19 €.

Število udeležencev je omejeno na 10.

“Ne samo nudeljce za kurjo žup’co. Ampak tudi take igrive in vabljive, črtaste, pikaste ter neponovljive. Domače in naše. Ta domače testenine”

“Letos svojim dragim podarite doživetja, ne stvari!”

Pridi sem, kjer se vse naše zgodbe začnejo. Obišči nas in bodi dobrodošel!

  • V košarici ni izdelkov.