TESTENINE V DRUŽBI PO SLUŽBI

termin delavnice: PO DOGOVORU ZA SKUPINE DO 10 UDELEŽENCEV
lokacija: STUDIO JAGABABA, grosuplje

#afterwork

Delavnica TA DOMAČE TESTENINE kot #afterwork druženje.

Zakaj ne bi povabili sodelavcev in poslovnih partnerjev na sproščeno druženje in povezovanje na malce drugačen način? Ročna izdelava domačih testenin sprošča in poskrbi, da preusmerite pozornost od vsakdanjih skrbi. Ko se prebijete iz mestnega obroča hitrih cest in vpadnic, vas na hribu nad Radenskim poljem sredi vasi pozdravimo v lepem in sproščenem okolju našega lesenega studia. Ob pozdravu s kozarčkom penine boste skupaj s plaščem in torbico obesili na klin tudi službene skrbi. Saša, avtorica kuharskih knjig Jedi iz sklede in Ta domače testenine vas bo vodila skozi ustvarjalnost in mojstrstvo izdelave imenitnih domačih testenin. Delo z rokami spodbuja pozitiven odnos do dela in sodelavcev. Uporaba lokalnih sezonskih sestavin viša zavest o kakovostni hrani bližnjih kmetij. Da si izboriš prostor pri strojčku za testenine, krepiš svoje pogajalske spretnosti in spoznavaš učinkovito deljenje vlog in uravnoteženo načrtovanje delovnih procesov. Včasih tudi učinkovito rešuješ konflikte.

Kaj boste izvedeli na tej delavnici:
  • zakaj delati testenine v domači kuhinji
  • iz kakšne moke se delajo najboljše testenine
  • kako pobarvati testo samo z naravnimi barvili
  • kako testenine olepotičiti s svežim ali suhim cvetjem
  • kako oblikovati raviole
  • kako oblikovati torteline
  • kako izdelovati različne vrste kratkih testenin (špeclji, ušesca, fuži)
  • kako testenine shranjujemo
  • kako testenine pravilno skuhamo
  • kakšne omake pripravimo k določenim testeninam
  • kako kuhamo omake za testenine

Spoznali boste celoten postopek izdelovanja testenin. Od gnetenja, barvanja, oblikovanja. Vsak udeleženec zamesi svoje testo in naredi svoje testenine, ki jih odnese domov. Na delavnici bomo seveda tudi dve vrsti testenin skuhali, jih objemali s sveže kuhano omako in poskusili. Ker dobrega kosila ni brez sladice, vam Saša pripravi tudi sladko presenečenje.

Informativna cena 3 urne delavnice za do 10 ljudi: 650 €
Želiš presenetiti svoje sodelavce? POŠLJI POVPRAŠEVANJE
V “after work” program je vključeno:
  • 300 g moke iz katere se delajo testenine (pšenična, durum, pirina, ajdova)
  • slovenska jajčka
  • naravna barvila in dodatki (mak, žafranika, pesa, špinača….)
  • različni nadevi za torteline in raviole
  • izposoja Jagababa predpasnika
  • zloženka z osnovnimi recepti in navodili
  • vse sestavine za pripravo dveh različnih omak in degustacija narejenih testenin
  • dobrodošlica s penino in prigrizkom ob prihodu ter sladico ob zaključku
  • 2x degustacijski krožnik na delavnici izdelanih testenin z vinsko spremljavo
  • predpriprava in izvedba delavnice, ves material in sestavine za delavnico,
  • veliko smeha, delovne vneme
  • najlepše, najboljše in najbolj vaše testenine, kar ste jih do sedaj naredili
  • 10% popust ob nakupu Jagababa hišnega tekstila
V studiu imamo na zalogi tudi našo kuharsko knjigo TA DOMAČE TESTENINE po ceni 19 €.

Število udeležencev je omejeno na 10. Program lahko po dogovoru tudi prilagajamo vašim željam.

“Kam v petek po šihtu? Delat fine pisane ta domače testenine k nam v studio!”

Saša Drobnič Škrjanec, vodja delavnic in #pastaqueen

Čisto preprosto je. Domača jajčka ali pa tista od prijazne sosedove grahaste kokoši, sveže mleta moka iz bližnjega mlina, nekaj žlic naše bistre vode. Zavihani srajčni rokavi in lanen predpasnik. Sprehod skozi zeliščni vrt za hišo in navdih letnega časa. Ali pa inventura v hladilniku ter po založenih policah shrambe. Ni veliko potrebno za svilnato testo z rahlo hrapavo površino, da se testenina lepo objame s svežo omako.

Ob pozdravu s kozarčkom penine boste skupaj s plaščem, jakno in torbico obesili na klin tudi službene skrbi.

“Pridi sem, kjer se vse naše zgodbe začnejo. Obišči nas in bodi dobrodošel!”

  • V košarici ni izdelkov.