Razlogov za to, da zavihamo rokave in se lotimo domačih testenin, je več. Največja prednost je, da sami izberemo kakovostno moko in druge sestavine. Testenine obarvamo z naravnimi barvili, uporabimo svežo špinačo, rdečo peso, bučo,… Lahko jih tudi rahlo aromatiziramo s svežimi zelišči, kot so bazilika, origano, majaron. Včasih jih še olepotičimo s cvetjem in zelenimi lističi zelišč, kot so peteršilj, žajbelj, drobnjak. Čar domačih testenin je tudi v tem, da lahko naredimo iz ene vrste testa različne oblike: metuljčke, svedrce, ušesca, mošnjičke, raviole, torteline, špecle, fuže … Postopke oblikovanja spoznamo v knjigi. Domače testenine porabimo sveže, lahko jih tudi posušimo ali preprosto zamrznemo in porabimo pozneje.
V knjigi predstavljamo pripravo trinajst različnih vrst testa (z različnimi žiti, ajdo, žafraniko, zelišči, špinačo, peso, makom, bučo, sipo in kakavom), postopke izdelave 14 vrst in oblik testenin in več kot 50 receptov za okusne jedi v katerih uporabimo domače testenine.
“Naj se lepo valjajo!”, želim Saša Drobnič Škrjanec
17 x 23 cm, trda vezava
176 strani, več kot 130 barvnih fotografij
Založba Kmečki Glas