POGOJI UPORABE SPLETNE TRGOVINE

Splošni pogoji

 • S Spletno trgovino JAGABABA (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Saša Drobnič Škrjanec, s.p., Lobček 34, 1290 Grosuplje, kot ponudnik storitev (v nadaljevanju »ponudnik«).
 • Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev ter da ste seznanjeni s Politiko varovanja osebnih podatkov in zasebnosti.
 • Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec, ki je starejši od 18 let postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
 • Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.
 • Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.

Uporabnik spletnega mesta

 • Uporabnik se zavezuje, da bo spletno mesto uporabljal zakonito in na običajen način, v skladu z namenom spletnega mesta.
  Če uporabnik spletno mesto uporablja v nasprotju s prejšnjim odstavkom, mu lahko ponudnik začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop do portala.
 • Z uporabo spletnega mesta med uporabnikom in ponudnikom ne nastane nobena pogodba in noben pogodben odnos. Uporabnik zaradi uporabe spletnega mesta razen obveznosti, ki so navedene v teh pogojih, nima nobenih drugih obveznosti.
 • Ponudnik si pridržuje pravico, da dostop do portala, določenih delov portala ali posameznih funkcionalnosti na portalu kadarkoli omeji (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali veže na izpolnitev določenih pogojev.

Predstavitev izdelkov in točnost podatkov

 • Slike izdelkov v spletni trgovini ali kjerkoli na spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Ponudnik ni vezan na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje ponudnika.
 • Ponudnik bo skušal čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Postopek nakupa

 • Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, se prijavite, če želite nadaljevati, ali pa se registrirajte, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. Nato vpišite svoje podatke za dostavo in način plačila, ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite. Na spletnih straneh ponudnika je kupec izključno samo fizična oseba.

Načini plačila in cene dostave

 • Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
  – plačilo preko bančnega računa
  – plačilo s sistemom PAYpal (tudi kreditne kartice)
 • S plačilom po predračunu, kjer uporabnik poravna kupnino v roku treh (3) delovnih dni na transakcijski račun ponudnika. Kupec prejme predračun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo na svoj elektronski naslov, ki ga navede v spletni trgovini www.jagababa.si ob naročilu. Ponudnik naročene izdelke pošlje takoj po prejemu plačila.
 • S plačilom po povzetju znesek poštnine in vrednost izdelka kupec poravna uslužbencu Pošte Slovenije d.d. v gotovini ob dostavi oziroma prevzemu izdelkov. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije, ki je pogodbena dostavna služba ponudnika zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku:
  – do zneska 98€ = 0,98 € provizije
  – od zneska 98€ = 1 % od vrednosti odkupnine
 • Stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije.
 • Vse cene v spletni trgovini so v evrih. Davek na dodano vrednost (DDV) je vključen v ceno. Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Cene

 • Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila. Kupci iz držav, ki niso članice Evropske unije, so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza. Stroški dostave za naročila iz tujine se obračunajo po veljavnem ceniku za tujino Pošte Slovenije d.d.
 • Cene izdelkov, objavljene v spletni trgovini ne vsebujejo stroškov dostave. Ponudnik jih obračuna posebej in za posamezno naročilo v RS znašajo 3,00€ (Z DDV) za hišni tekstil, 8.00€ (ZDDV) za ležalnike ter se zaračunajo naročniku. Če vrednost posameznega naročila presega 40,00 €, je dostava brezplačna z uporabo kode JAGABABA (brezplačna dostava ne velja za ležalnike). Pri naročilu izdelkov, ki so umeščeni v posebne razrede dostave (npr. ležalnik), se zaračunajo dodatni stroški dostave, skladno z razredom izdelka.

Potrditev naročila

 • Po oddaji naročila v spletni trgovini www.jagababa.si uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je uporabnik izbral in če je, še znesek poštnine. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.
 • V primeru, da želi uporabnik odstopiti od naročila, nas lahko obvesti najkasneje v 6 urah na elektronski naslov info@jagababa.si.
 • Spletna trgovina www.jagababa.si si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi uporabnik že plačal po predračunu, mu v tem primeru ponudnik nakaže vso kupnino vključno s stroški dostave v roku 8 dni.

Dostava naročenih proizvodov

 • Ponudnik naročene pošiljke oddaja vsak dan, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih. Običajno so tako izdelki, naročeni v spletni trgovini www.jagababa.si na naslovu uporabnika v roku 1-3 dni. Navedena dostava velja za izdelke na zalogi. Ponudnik izdelke dostavlja s podjetjem Pošta Slovenije d.d..
 • V primeru odsotnosti ponudnika, se le ta zavezuje, da bo naročene proizvode uporabniku dostavil najkasneje v 45 dneh od potrditve naročila po e-pošti. Ponudnik ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica drugih nepredvidenih dogodkov, ne glede na to, ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke iz sfere ponudnika.
 • Če želite naročiti naše izdelke v Sloveniji, a jih želite dostaviti na območje zunaj ozemlja Republike Slovenije, prosimo, da nam pišete na info@jagababa.si in potrudili se bomo, da najdemo rešitev.

100% varen nakup in pravice uporabnika do odstopa od pogodbe

 • Uporabniku zagotavljamo 30 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh ponudniku na elektronski naslov (info@jagababa.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Uporabnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: JAGABABA, Saša Drobnič Škrjanec s.p.,Lobček 34, 1290 Grosuplje.
 • Po prejemu blaga podjetje kupcu skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
 • Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Ponudnik bo vračilo plačila opravil v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Varovanje zasebnosti in osebnih podatkov

 • Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.
 • Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa lahko nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.
 • Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.
 • Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris, prav tako se lahko odjavite od prejemanja novic. Pošljite e-poštno sporočilo, da ne želite prejemati novic, in sicer na naslov info@jagababa.si .
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Darilni boni

 • Darilni bon se lahko vnovči ob nakupu v spletni trgovini www.jagababa.si tako, da se v komentar vpiše številko bona in datum njegove izdaje. Znesek darilnega bona bomo naknadno odšteli od zneska celotnega nakupa. V kolikor znesek na darilnem bonu presega znesek nakupa, bomo razliko upoštevali pri naslednjem nakupu uporabnika.
 • Darilni bon velja 1 leto in ga ni mogoče zamenjati z gotovino. V kolikor je znesek nakupa nižji od zneska na darilnem bonu razlike ne vračamo v gotovini.

Reklamacije in zamenjava izdelkov

 • V kolikor uporabnik/kupec ugotovi, da mu kupljen neuporabljen izdelek ne ustreza, ga lahko zamenja za drug izdelek v enaki vrednosti. V tem primeru stroške pošiljanja krije uporabnik. Izdelek mora biti vrnjen nepoškodovan, neuporabljen ter v originalni embalaži. Ob prejemu poškodovanega, izdelka z napako ali napačnega izdelka mora kupec takoj oz. v najkrajšem možnem času reklamirati tako, da pisno obvesti ponudnika izdelka na naslov ponudnika JAGABABA, Saša Drobnič Škrjanec s.p., Lobček 34, 1290 Grosuplje ali na elektronski naslov info@jagababa.si. Ponudnik je tak izdelek dolžan zamenjati ali vrniti denar kupcu v najkrajšem možnem času. Stroške reklamacije in dostave plača ponudnik. Ker so vsi izdelki unikatni, zamenjava za enak izdelek ni možna.

Izdelki, ki jih ni na zalogi

 • Izdelkov, ki so označeni s »Out of stock«, ni mogoče naročiti. Ker so vsi izdelki unikatni, vam enakega izdelka ne moremo zagotoviti. Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

Varnost

 • Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Odveza odgovornosti

 • Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.
 • Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva, da so vsebine, objavljene na spletnem mestu, točne, popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker se je zanesel na objavljene vsebine. V nobenem primeru vsebin, objavljenih na spletnem mestu, ni mogoče šteti za ponudbo v smislu Obligacijskega zakonika.
 • Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno ali ni delovalo ali ni delovalo pravilno.
 • Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.
 • Slike izdelkov so simbolične in informativne ter so lahko drugačne od dejansko dobavljivih izdelkov.

Intelektualna lastnina

 • Vse pravice pridržane. Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena  (vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani) so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
 • Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.
 • Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.
 • Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja ponudnika oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Mnenja o izdelkih

 • Ponudnik ne nadzoruje in ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo registrirani uporabniki. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Končne določbe

 • Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe med ponudnikom in uporabnikom. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Ponudnik pogodbe ne shranjuje pri sebi.
 • Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.
 • Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Grosuplju.
 • Ti splošni pogoji veljajo od 10.12.2016. Ponudnik si pridržuje pravico spremeniti splošne pogoje.

Osebna izkaznica

JAGABABA
Saša Drobnič Škrjanec s.p.
Lobček 34
1290 Grosuplje
SI-Slovenija
d.š.: SI35596490

Tel: +386 41 342 630
info@jagababa.si
www.jagababa.si

LEGAL NOTICE

General Legal Notice

 • This website (hereafter the “Site”) and the domain through which it is presented are the property of JAGABABA, Saša Drobnič Škrjanec s.p. (hereafter the “Jagababa”)  whose legal data are set out below; all the information and documentation contained in the Site, excluding that which is provided by any third persons or users in the pertinent places, forums or forms, is the exclusive property of Jagababa including, for indicative purposes, texts, images, designs, marks and icons.
 • Jagababa holds the rights on the use and operation of the Site, which is protected by the national, community and international laws in force on matters of intellectual and industrial property. The contents of the Site may not be copied, reproduced, used, commercialised, modified, processed, transmitted or distributed, even partially, without the prior express authorisation in writing of Jagababa. Any of the foregoing unauthorized conducts will be prosecuted under the laws in force.
 • Jagababa reserves the right to interrupt the access to the Site, at any time and without prior notice, and to carry out the modifications of same that it deems appropriate, and it may change, add and/or eliminate both the contents, links and services that it provides, and the form in which same are presented or localised.
 • The use of the Site implies the user’s acquaintance with the present terms and his consent of same.

Registered trademarks

 • The makes “JAGABABA” are Registered Trademarks and they are the exclusive property of Jagababa. Their unauthorized use in any of their forms, individually or jointly, violates the rights of industrial and intellectual property of Jagababa and the applicable laws on this matter.

General privacy policy and electronic communications

 • Jagababa informs you of the policy on the protection of personal data so that you may provide to Jagababa freely and voluntarily, if you so deem appropriate, the personal data that may be requested from you for access to the various contents and services offered at the Site.
 • You may grant your consent to the present privacy policy by choosing the option I HAVE READ AND I ACCEPT EXPRESSLY THE PRIVACY POLICY OF JAGABABA which will be presented before each form requesting personal data.
 • In any case, the user will answer for the veracity and/or titularity of the data provided. Jagababa will presume that the provided data are veracious and under the titularity of the interested party, and it reserves the right to exclude any user who has provided false data or those of third persons without their consent, from access to the contents and/or services that require personal data.
 • All the information that you provide, deposit or transmit at the Site may be examined by Jagababa including the information contained in your messages, without prejudice to the circumstance of their being designated by the user as “private”, for the purpose of safeguarding the security and good use of the Site, and in any case in order to prevent fraud when there exist signs of the commission of same.

Protection of Personal Data

 • In accordance with the provisions of the rules in force on matters of protection personal data and services of the information society, Jagababa informs you that the data provided by you will be included in a file under the responsibility of Jagababa. with the aim to be able to provide you a good service of access to the Site and navigation in it, and to provide you commercial and promotional information related, directly or indirectly, to products and/or services manufactured and/or commercialised by Jagababa., either electronically or by any other means.
 • You may exercise, at any time, your rights of access, cancellation, rectification or opposition, by addressing Jagababa.

Civil liability

 • The Site may place at the disposal of users, diverse technical linking devices, directories and search tools that will allow users to access, autonomously, independently and parallelly, websites belonging to third persons (hereafter “Linked Sites”). The installation of these technical devices has, as its sole purpose, that of simplifying for users the search for access to the information available on the Internet, and it does not presuppose that there exists any type of tie or association between Jagababa and the operators and/or title holders of the Linked Sites.
 • Jagababa does not share or make its own the contents of the Linked Sites or the sites of third persons deposited at or transmitted by the Site.
 • Jagababa does not previously verify, approve or make its own the services, information, data, archives, products or any other type of material existing in the Linked Sites. Consequently, the user should be especially prudent in assessing and using the services, information, data, archives, products or any other type of material existing in the Linked Sites.
 • Jagababa does not guarantee or assume any type of direct or subsidiary liability under any claims that may be derived from, and/or losses and damages of any type derived or proceeding from the Linked Sites.
 • The use of the technical linking devices and of the search tools, and the access to and navigation in the Linked Sites is the personal responsibility of the user from the moment in which he decides voluntarily to use such devices or to access said Linked Sites.
 • The access to and navigation in the Site is carried out for the account and at the risk of the user. Jagababa does not guarantee the availability or the continuity of the Site or of the contents thereof.
 • Jagababa does not guarantee the absence of viruses or of other harmful elements in the Site, which may produce alterations in your IT systems (software and hardware) or in the electronic documents and files stored in same.
 • Jagababa excludes any direct or subsidiary liability under any claims that may be derived from losses and damages of any nature, which may be derived from the presence of viruses or of other harmful elements situated in the Site, or for errors produced in the access to or navigation in the Site.

Data of the title holder of the Site

JAGABABA
Saša Drobnič Škrjanec, s.p.
Lobček 34
1290 Grosuplje
SI-Slovenia

VAT no. : SI35596490

Tel: +386 41 342 630
info@jagababa.si
www.jagababa.si